Ingrediënten :
- 1 ui
- 1 doosje pasata
- teentje look
- 1 grote courgette
- 1 venkel
- oregano
- peper & zout
- beetje melk
- penne
- Volkoren voor de gezonde (acefit) variant !
- olijfolie
- witte wijn
- voor de afwerking : rucola,pijnboompitjes en parmezaanse kaas
Bereidingswijze :
- Snijd alle groenten vrij grof
- Stoof de ui in de olijfolie
- voeg de venkel toe
- voeg de courgette en de knoflook toe
- laat alles garen tot het beetgaar is.
- blus met wat witte wijn
- Wanneer de wijn ingekookt is voeg je de pasata toe
- kruid af met peper, zout en oregano
- doe helemaal op het einde een beetje melk in de saus, zo wordt de pure tomatensaus een beetje zachter
- werk af met penne, rucola, pijnboompitjes en parmezaanse kaas
Smakelijk !
TIPS :
- gebruik volkorenpasta ipv witte pasta, veel gezonder en je hebt niet zo snel terug honger.
- Ga je een deel invriezen? voeg dan enkel melk toe bij het deel dat je al gaat opeten.
- Ik gebruik melk omdat dit veel magerder is dan room.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten