Ingrediƫnten :
- 200gr bloem
- 20gr candarel
- 4eieren
- 200gr boter
- 2 appels
- Kaneel
Bereidingswijze :
- Klop de eieren met de candarel schuimig.
- Zet de boter even in de microgolfoven.
- Voeg de gesmolten boter toe bij de suiker.
- Zeef de bloem en meng dit onder het mengsel.
- Voeg een beetje kaneel toe.
- Schil de appels en snijd ze in schijfjes.
- Beboter en bebloem de bakvorm.
- Giet de cakedeeg in de vorm.
- Schik de appelschijfjes dakpansgewijs op de cakedeeg.
- Verwarm de oven voor op 220graden.
- Zet de cake in het midden vd oven op een rooster.
- De cake zal na ongeveer 20 minuutjes klaar zijn.
Smakelijk !
TIPS :
- Prik af en toe met een vork in de cake, als er niets aan de vork blijft plakken is de cake klaar.
- De deeg kan ook verdeeld worden over cupcake-vormpjes, zo bekom je suikervrije cupcakes :)
- Eigenlijk is candarel niet zo heel gezond, maar ik had het nog in de kast staan en het moest op. Gebruik liever stevia of agavesiroop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten