![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3Gaoe_JqX5QN_appK-rSODCpnKTur5neMa6pcsJ_CJP2n9gLszpyJUx2x2BKPUZXEblzZ96DmCRy0juTB1mh8HmdmoL6fshZmAmPL979mf2z29uNtncL8Dx522D772zLLDm7D0RqRLfIJ/s320/thumb_IMG_1297_1024.jpg)
Een heerlijk dessertje dat klaar is in een wip en ons laat genieten van heerlijk zomerfruit
Ingrediënten :
- 1 vel kant- en klare bladerdeeg
- 250 ml volle room
- poedersuiker
- een zakje vanille-suiker
- aardbeien of framboosjes
Bereidingswijze :
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgg8LGgrudOQWTEwympI-jkP5QPvsC-wrPzcApU6FYKcsSMibBZ2FIEKck6zpao6c4Ibz-2_ejkO7K5-MUTS563rfdfx8xHruA_ppAiy6pGBityOrL5efQD-vdlyNBQ5ixo-k7rJocn2Mbo/s320/thumb_IMG_1288_1024.jpg)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Steek met een koekjesvorm vormpjes uit de bladerdeeg.
- Leg de bladerdeegvormpjes op een bakpapier en bestrooi met poedersuiker.
- bak gedurende 12 à 13 minuten goudbruin en laat afkoelen
- Snijd de koekjes dwars in twee zodat je een onder- en een bovenkant krijgt.
- Klop de room met de vanillesuiker tot slagroom, ik doe dit met de speedchef van tupperware maar je kan die ook met een klopper doen.
- Smeer een beetje slagroom op de onderste helft van de koekjes, beleg met aardbeien of frambozen en bedek met de andere helft van het koekje.
- Serveer onmiddellijk
Smakelijk !
TIPS :
- Zorg dat de slagroom goed koud is voor je begint te kloppen.
- De bladerdeeg moet volledig afgekoeld zijn voor je er de slagroom op smeert, anders kan deze smelten.
- Neem niet al te grote vormpjes want de bladerdeeg wordt groter bij het afbakken.
- Voor een lijn-vriendelijke variant kan je de suiker vervangen door zoetstof, doe dan wel een drupje vanille-aroma bij de slagroom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten