![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkQVaZYVCZSTcM2Z3YTRUPwCC_LHZCmMBXDlGLLA-5XO7iH2yJcPEevXr8eo6U_yeg8r4pgw7Ql_ExNs0PBNBY6j327Xtqj2AmyT_ymzc-AuxtPxnKqOLK_UmY2QaVYR88IFq8rYPCrc0P/s320/FullSizeRender.jpg)
Een gezonde en toch smakelijke en vullende lunch. Door de vele eiwitten heb je lang een voldaan gevoel. Lekker met wat sla en tomaatjes.
Ingrediënten 1P :
- 1EL magere roomkaas
- 120 gr Griekse yoghurt 0% vet
- verse bieslook
- verse peterselie
- 1 lente-uitje
- 2 El curry-ketchup
- 75 gr garnalen
- 2 eieren
- zoveel cayenne-peper als je wil ;)
Bereidingswijze :
- Kook de eitjes hard in 10min.
- Snij de bieslook, peterselie en het lente-uitje fijn.
- Meng dit onder de Griekse yoghurt samen met de roomkaas en de curry-ketchup.
- Kruid af met cayennepeper. Ik heb dit lekker pikant gemaakt, maar dat kies je helemaal zelf.
- Snij de eitjes in kwartjes en verwijder uit 1 ei het eigeel.
- Serveer de eitjes op de yoghurt en garneer met garnaaltjes.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPFPzdITpvtLpJqQcPeYuqQahhmiJv7Ls3y8zy4h8pxYGK1RdJFa2tYGa9oS8xuQ-6XjvhaQkwTScKakwq467LOFXnaKp4s1YaDswRjhVcrpS7hEhSENZao93QwQlOKzi4E1JhPHdViqZp/s320/FullSizeRender%255B1%255D.jpg)
Smakelijk !
TIPS :
- Voor de Dukanners : op deze manier is het gerecht geschikt voor fase 1. Ketchup is een gedoogd product.
- Voor al de rest : lekker met nog een tomaatje bij !
- Ik verwijder 1 eigeel omdat dit veel vetten en cholesterol bevat. Ter vergelijking : 1 volledig gekookt ei bevat 155Kcal, als je enkel het eiwit eet verorber je slechts 17 Kcal. Wat een verschil !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten