Pagina's

donderdag 23 januari 2014

Gestoomde Italiaanse Balletjes




Deze balletjes horen bij mijn Favorieten ! Laat maar komen, weinig werk en héél gezond.





Ingrediënten :

  • 500 gr gemengd gehakt
  • Italiaase kruidenmix
  • 1 kleine paprika
  • 2 sjalotten
  • 1 ei
  • 75 gr paneermeel

Bereidingswijze :
  1. Schil de paprika en snijdt in grove stukken.
  2. Hak heel fijn in de Turbomax.
  3. Schil de sjalottes en hak ook deze fijn in de turbomax
  4. Doe alle ingrediënten in een mengkom.
  5. Voeg royaal kruiden toe !
  6. Kneed alles goed door elkaar. Ik zit niet graag met mijn handen in het gehakt dus ik gebruik hiervoor een puree-stamper.
  7. Rol balletjes van gewenste grootte en leg in het grote vergiet van de 101° Micro gourmet.
  8. Indien je teveel balletjes hebt kan je ook het kleine vergiet gebruiken voor de overige balletjes.
  9. Vul het onderste recipiënt met 400ml koud water.
  10. Zet alle onderdelen in elkaar en zorg dat het deksel goed op het vergiet staat.
  11. Zet de 101° Microgourmet 30 min in de microgolfoven op 800Watt (of max 900Watt)
  12. Na de 30 minuten laat je de pot nog 5 min dicht zodat alles nog even kan na-garen, er is immers nog veel stoom in de microgourmet.
  13. Dien op.
Smakelijk !

TIPS : 
  • Lekker met rijst of rostï's.
  • Indien je niet over de microgourmet beschikt kan je de balletjes ook gewoon bakken in de pan met een beetje olijfolie, maar dan zijn ze iets minder gezond.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen