Pagina's

zondag 29 juni 2014

Tomaten-taart met spek



Heerlijk comfortfood. Het is snel klaar en wordt door iedereen gesmaakt.






Ingrediënten (4p) :
  • 5 middelgrote tomaten
  • 3 uien
  • 150g cheddar (blok)
  • 3 EL gesnipperde peterselie
  • 600g aardappelen
  • 400 ml groentebouillon
  • 100 gr ontbijtspek
  • peper en zout

Bereidingswijze :

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes.
  3. Spoel de aardappelschijfjes
  4. Kook ze  lichtjes gaar in de microplus op 800 watt gedurende 10 minuten zonder extra water of gewoon op het vuur. Ze mogen niet te zacht worden.
  5. Snij de tomaten in schijfjes en rasp de kaas.
  6. Ik heb de multiflex-vorm Queen gebruikt om de taart te maken. De siliconen vormen dienen niet ingevet te worden. Indien je een andere bakvorm gebruikt dient deze eerst lichtjes ingevet te worden met wat boter.
  7. Verspreid de ui over de bodem.
  8. Schik daarna de aardappelschijfjes en tomatenschijfjes dakpansgewijs in de vorm en druk alles even aan.
  9. Kruid de bouillon met peper en zout en giet deze over de aardappeltaart.
  10. Zet je taart 20 à 25 minuten in de oven.
  11. Haal de taart eruit en bestrooi met de geraspte kaas en beleg met de plakjes ontbijtspek.
  12. Verhoog de temperatuur van de oven naar 225°C en bak de taart af in 10 à 15 minuten.
  13. Bestrooi met peterselie en dien op.
Smakelijk !

TIPS :
  • Gebruik geen springvorm, want de bouillon loopt er uit ! Ik spreek uit ervaring ;)
  • Ontbijtspek is flinterdun gesneden gerookt spek. Het is heel snel gaar en ideaal om vlees, vis of groenten samen te houden in pakketjes.
  • Pas op met het zout, ook het spek en de cheddarkaas geven een zoute smaak aan het gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen