Pagina's

woensdag 20 augustus 2014

Risotto met erwtjes en geitenkaas


Wij eten regelmatig risotto omdat het ideaal is om overschotjes op te gebruiken. De arborio-rijst heb ik altijd in huis en dan kijk ik eens in de koelkast wat ik er nog bij kan doen. Meestal maak ik een verse met parmezaanse kaas en kerstomaatjes, maar deze keer besliste ik om eens iets anders uit te proberen. En het was heerlijk !



Ingrediënten

  • Zo veel diepvrieserwtjes als je maar wil
  • Een scheutje witte wijn
  • 4 Soeplepels Arborio-rijst
  • 8 Soeplepels water
  • 1+1/2e blokje kippenbouillon
  • 1 Eetlepel fijngetrapte limoenschil
  • Roomboter
  • een rolletje zachte geitenkaas
  • Een handje muntblaadjes, fijngehakt + enkele blaadjes voor de garnering
  • Peper van de molen


Voorbereiding :

  1. Overgiet de erwtjes met kokend water en laat even staan tot ze ontdooid maar wel nog goed knapperig zijn. Giet af.
  2. Kook de 8 soeplepels water, ik doe dit in een waterkoker, doe je dit in een pannetje, dan kan je het bouillonblokje al toevoegen, anders voeg je de blokjes pas toe als je het water bij de rijst doet.

Bereiding :
  1. Smelt een beetje boter op een middelmatig vuur en voeg de rijst toe.
  2. Roer tot de rijst glazig wordt en blus met een scheutje witte wijn.
  3. Laat inkoken.
  4. Voeg nu het gekookte water en de bouillonblokjes toe en zet het deksel op de pot, verlaag je vuur zodat de rijst op een zacht vuur kan borrelen.
  5. Laat het deksel op de pot en wacht tot je risotto de gewenste smeuïgheid heeft. vergeet niet dat je nog ingrediënten gaat toevoegen.
  6. Wanneer de risotto klaar is voeg je de munt, erwtjes, limoenschil en geitenkaas toe, meng alles mooi door elkaar en zorg dat de geitenkaas helemaal onder de risotto gesmolten is.
  7. Werk eventueel af met wat extra boter
  8. Dien op in een diep bord en werk af met peper van de molen

TIPS :
  • Je kan ook lepel per lepel de bouillon toevoegen aan de risotto-rijst onder voortdurend roeren, maar indien je dit voor het hele gezin moet maken wordt het op deze manier wel nogal intensief
  • Ook lekker met kerstomaatjes en parmaham, of met Boschampignonnen en verse kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen