Pagina's

dinsdag 19 juni 2012

provenciaalse clafoutis


 


Een zeer eenvoudig zuiders gerechtje, weinig werk en wederom op voorhand klaar te maken.








Ingrediënten(4p)

  • 150 gr. Verse geitenkaas
  • 1 middelgrote courgette in plakjes
  • 150 gr. Gehalveerde kerstomaatjes
  • 3 eieren
  • 1,5 dl melk
  • verse olijfolie
  • 4 blaadjes basilicum
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • italiaanse kruidenmix

Bereidingswijze :
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  3. Strooi in de ovenschaal de verkruimelde kaas en leg er de kerstomaatjes en courgette bij.
  4. Klop de eieren los met de melk, kruid met nootmuskaat, peper en zout bij.
  5. Giet het mengsel bij de groenten.
  6. 35min in het midden van de oven.
  7. Afwerken met basilicum.
Smakelijk !

TIPS:
  • Lekker met vers afgebakken ciabattabrood.
  • Geen basilicum in de buurt? Neem dan een paar sprietjes bieslook, ook zeer lekker !
  • Als je het over kleine potjes verdeeld ipv het in een grote ovenschaal klaar te maken heb je meteen een mooie presentatie.
  • Kan ook geserveerd worden als een voorgerechtje.


1 opmerking:

  1. Ja, we hebben hem gemaakt en hij is echt HEEEEERLIJK !!!!!!!!!! zal vast nog wel eens op tafel komen. We hebben het als bijgerecht bij de bbq en salades gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen