Pagina's

donderdag 29 november 2012

Pasta met zalm uit de oven


Heel erg gemakkelijk om te maken, vraagt weinig voorbereiding en kan op voorhand gemaakt worden. Dus ideaal als er mensen blijven eten. Ovenschotel in de oven schuiven, even wachten en voetjes mee onder tafel schuiven als gastvrouw (of -man natuurlijk ;) )



Ingredi├źnten (2p)
  • 200 gr (volkoren) pasta, vorm naar keuze. Ik heb het gedaan met gewone Capelinni omdat ik geen andere in huis had.
  • 2 zalmfilets (zonder vel)
    • Ik haal deze steeds uit de vriezer in Colruyt. Daar zitten ze apart verpakt in een doosje, twee stuks per doosje. En niet zo duur !
  • 2 handjes kerstomaten
  • 2 bolletjes mozarella
  • Een scheutje room
  • 1 eetlepel versnipperde basilicum
  • 2 El olijfolie
  • (zee)zout en peper van de molen.




Bereidingswijze :
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook ondertussen de pasta al beetgaar in gezouten water.
  3. Spoel de tomaatjes en snij ze in kwartjes.
  4. Snij de zalmfilets en de mozarella in blokjes.
  5. Roer de mozarella, de tomaatjes en de zalm onder de warme pasta in een vuurvaste schotel.
  6. Besprenkel met de olijfolie en de basilicum, kruid goed af met peper en zout en meng alles nog eens onder elkaar.
  7. Giet een scheutje room over het mengsel.
  8. Laat 5 minuten gratineren in de voorverwarmde oven.
  9. Haal uit de oven, schep uit en dien op.
Smakelijk !


TIPS :
  • Graag een beetje meer saus? Voeg wat meer room toe.
  • Maak het op voorhand klaar als je bezoek verwacht, en zet het gewoon wat langer in de oven zodat alles terug goed warm is.
  • In het pasta water hoeft geen zeezout, gewoon keukenzout volstaat.
  • Het is makkelijker met een kleinere vorm van pasta in plaats van lange slierten. Denk aan farfalle (de strikjes) of die spiraalvormige pasta. Het is dan ook veel makkelijker om uit te scheppen.


PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen