Pagina's

dinsdag 18 december 2012

Tijmsiroop




Een fijne manier om je tijm op te gebruiken voor de winter er een miezerig hoopje van maakt, en daarenboven nog perfect voor deze tijd van het jaar, wanneer die gluiperige winterbacillen hun optocht houden ! Deze siroop werkt lekker verzachtend voor die kriebelende hoestjes en is puur natuur !
Hij was gelukkig net op tijd klaar, want ook ik heb een keelontsteking te pakken :(





Ingrediënten (voor 600ml)

  • 50 g verse of 25 g gedroogde tijmblaadjes 
  • 600 ml kokend water 
  • 300 g vloeibare honing 
  • 250 g kandijsuiker 

Bereidingswijze :
  1. Giet het kokend water over de tijm en laat 20 minuutjes trekken
  2. Zeef de tijm er dan uit
  3. Doe het aftreksel bij de honing en de suiker en verwarm alles
  4. Warm alles op tot de brij begint te schuimen. 
  5. Schep het schuim eraf en laat inkoken op een zacht vuurtje tot je siroop de gewenste dikte heeft
  6.  Giet alles kokend heet in kleine potjes, boordevol, zet het dekseltje erop en laat omgekeerd afkoelen.
Neem hiervan 2 theelepels, drie keer per dag.
Als je hoest echt acuut is neem je best elke twee uur een soeplepel.

TIPS :
  • Ik heb flesjes verzamelt waar origineel gekochte hoestsiroop in zat, dit is de perfecte manier om jouw zelfgemaakte tijmsiroop bij te houden. Gewoon de etiketten er af weken en ze eens in de vaatwasser steken.
  • Als ze gevuld zijn dien je er het deksel op te zetten en ze ondersteboven te zetten tot ze afgekoeld zijn. Zo trekt je flesje als ware 'vacuüm' waardoor de bewaar

 PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen