Pagina's

woensdag 26 december 2012

Zalmglaasje met granny smith


Een mini-inspanning voor een maxi-resultaat ! Het frisse van de appel met het smeuiige van de zalm vormt een heerlijke combinatie, en de mosterd zorgt voor een heerlijke nasmaak. Net op tijd op de blog voor jullie, zodat je weer een beetje inspiratie hebt voor oudejaar !



Ingredi├źnten (12glaasjes)

  • 8 sneetjes gerookte zalm
  • 2 granny smith appelen
  • 125g noordzeegarnalen
  • een klein potje zure room
  • 3 koffielepels mosterd
    • Ik heb Tierentijnse mosterd gebruikt voor een extra toets, maar dit kan om het even welke mosterd zijn hoor :)
  • peper en zout
  • preikiemen
    • Te verkrijgen in de koeling van de colruyt


Bereidingswijze :
  1. Snij de zalm heel fijn en verdeel over kleine glaasjes.
  2. Rasp de ongeschilde appels fijn en meng in een kom samen met de garnaaltjes, zure room en mosterd. Kruid goed af met peper en zout.
  3. Verdeel dit mengsel over de glaasjes.
  4. Garneer met een beetje preikiemen.
Klaar !

TIPS :
  • Dit is een perfect hapje als je weinig tijd hebt en toch een verfijnd resultaat wil. Ik was maximum 20 minuutjes bezig met dit hapje voor 12 personen.
  • Je kan het perfect op voorhand klaarmaken. De appel verkleurd niet door de zure room die eronder zit.
  • Hou ze zeker in de koelkast tot je ze opdient, ze zijn extra lekker wanneer ze goed fris staan.
  • Een klein vorkje is een pak handiger om dit op te eten dan een lepeltje.
Naar een idee uit de reclamefolder van Colruyt, maar met aangepaste hoeveelheden en extra tips

 PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen