Pagina's

zaterdag 9 maart 2013

Italiaans Aperitiefhapje


Hmm, jullie kennen het vast wel, zo'n smaakmakertje dat je krijgt bij de Italiaan, in afwachting van je eten. Het is zo'n heel klein bordje, net genoeg om de honger aan te wakkeren maar lang niet genoeg om je een voldaan gevoel te geven. Perfect bij een aperitiefje dus !


Ingrediënten :
  • 4 kerstomaatjes
  • 3 ansjovisjes
  • 4 olijfjes
    • bij voorkeur zwarte, deze zijn zachter van smaak en passen hierdoor beter in het geheel.
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • een paar druppeltjes olijfolie

Bereidingswijze :
  1. Snijd de tomaatjes in 8.
  2. Snijd de olijven in 2
  3. Snijd de ansjovisjes in ongeveer 3 stukken
  4. Meng alles onder elkaar.
  5. Garneer met fijngesnipperde basilicum en een paar druppeltjes olijfolie.
  6. Dien op met een lekker aperitiefje of een fris wijntje.
  7. Klaar !
Smakelijk !

 PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen