Pagina's

zaterdag 15 juni 2013

Pasta met Salsa Verde !




Een heerlijk Italiaans pastagerecht, perfect om de zomer in huis te halen ! Lekker en snel klaar.





Ingrediënten (2p)

  • (volkoren) pasta
  • spekjes (natuur)
  • half bakje kastanje-champignons
  • 1 rode ui
  • scheutje witte wijn
  • Salsa Verde van Delhaize
    • Dit product werd mij aangeboden door Delhaize
    • Het is een heerlijke mengeling van noten, parmezaan en fijngehakte verse kruiden zoals basilicum, peterselie en spinazie. Het recept van deze salsa is geïnspireerd op de pestosaus Genovese van Italië. Te gebruiken in talrijke mediterrane schotels: salades, pasta, barbecue, enz.
    • De Salsa verde bevat veel ingrediënten met een 'E' dus opletten voor mensen die dit graag vermijden of hier een allergie voor hebben
    • Voor meer info kijk op www.delhaize.be

Voor acefitters : Gebruik zeker volkoren pasta en laat de spekjes weg, zo krijg je een gezonde versie voor na de training.


Bereidingswijze :
  1. Kook de pasta, deze mag nog goed al dente blijven.
  2. Bak de spekjes in een hete antikleefpan.
  3. Bak de spekjes krokant.
  4. Snij de rode ui in halve ringen en voeg bij de spekjes.
  5. Snij de champignons in kwartjes en voeg ook deze bij de spekjes.
  6. Laat alles goed sudderen en blus met een klein beetje witte wijn.
  7. Voeg het mengsel bij de pasta, samen met het potje Salsa Verde en meng alles goed doorheen terwijl de pot op het vuur blijft staan zodat alles goed warm is.
  8. Dresseer met wat Parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum.
  9. Klaar !
Smakelijk !

TIPS :
  • Bak de spekjes zonder extra vetstof, door de hitte zal het vet van de spekjes gauw wegsmelten en heb je voldoende vetstof.
  • Kook de pasta nog al dente genoeg, doordat de pasta nadien nog eens verhit wordt gaart hij dan nog even verder. Hij zou anders te zacht worden.
  • Ook wat verse rucola onder het gerecht misstaat zeker niet, maar die was helaas op ;)
  • Zelf geraspte Parmezaanse kaas is zoveel lekkerder dan uit een pakje !

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen