Pagina's

maandag 29 juli 2013

Mousse van Limoncello





Lekker luchtig met een frisse zomertoets.
Makkelijk en snel klaar !







Ingredi├źnten (4p)

  • 250 gr mascarpone
  • 4 EL limoncello
  • 4 EL suiker
  • 2 eiwitten
  • citroen
  • Italiaanse koekjes


Bereidingswijze :


  1. Meng de macarpone met de suiker en de limoncello tot een mooie egale massa.
  2. Klop de twee eiwitten stijf (in de speedychef).
  3. Spatel de eiwitten voorzichtig onder de mascarpone.
  4. Verdeel de mousse over mooie glazen en laat een uurtje opstijven.
  5. Werk voor het opdienen af met verkruimelde Italiaanse koekjes en zeste van citroen.
Klaar !


TIPS :
  • Ik maak normaal zelf mijn limoncello, maar deze was helaas op. (Dat recept hebben jullie zeker nog te goed) Gelukkig kreeg ik een flesje aangeboden van AD Delhaize. Over deze limoncello was ik zeer tevreden. Hij is straf genoeg en heeft een echte citrussmaak. Hier is vaak veel verschil in. De vorige die ik gekocht had was te zoet en smaakte naar aroma van citroen in plaats van naar verse citroen. Daarenboven heb ik nog zeer leuk nieuws, deze limoncello van AD Delhaize is in promotie tot 31/07/13. Hij is deze week te verkrijgen voor €9.99 euro/500 ml ipv €12.49.
  • Wanneer je je kom met opgeklopt eiwit ondersteboven kan houden zonder dat het eiwit er uit valt is hij stijf genoeg.
  • De Italiaanse koekjes die ik hierbij gebruikte geven een extra crunch aan het recept, wat het naar mijn mening zeker kan gebruiken. Ook deze zijn van AD Delhaize. De naam is onuitspreekbaar of uit te typen voor mij, dus bij deze een foto van de verpakking ;) Je kan eventueel ook Petit Beurre koekjes gebruiken.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen