Pagina's

woensdag 4 mei 2016

Kokosrijst met verse mango


Het zonnetje schijnt, de lente ontluikt, tijd voor een exotisch dessert ! Ik heb me laten inspireren om een gerechtje te maken met een zuiderse toets van mango en een frisse twist van limoen.





Ingrediënten (2P) :


  • 75 gr dessertrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 EL suiker
  • 1 stengel citroengras
  • 1/2 limoen
  • 1/2 mango
  • enkele blaadjes munt

Bereidingswijze :
  1. Breng het water en de kokosmelk aan de kook, samen met de rijst.
  2. Voeg de vanillesuiker, suiker en in 3 stukken gesneden citroengras toe
  3. Laat de rijst op heel laag vuur garen tot de rijst al de vloeistof heeft opgenomen, maar vergeet niet regelmatig te roeren
  4. Laat de rijst afkoelen tot hij lauw is en verwijder het citroengras
  5. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng onder de rijst en verdeel over de glaasjes.
  6. Schil de mango en snij hem in kleine blokjes, verdeel over de rijst en werk af met een blaadje munt. 
Smakelijk !


TIPS :
  • Plet het citroengras voor je hem toevoegt aan de rijst, dan geeft hij meer smaak af.
  • Graag wat zoeter? voeg op het einde nog een klein beetje suiker toe.
  • Ikzelf heb het graag wat zuurder dus heb er juist wat meer limoensap onder gemend.
  • Voor een vollere smaak kan je de rijst in 400 ml kokosmelk koken en het water weglaten. Let er wel op, kokosmelk bevat veel calorieën dus weet dat je er dan een bommetje van maakt ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen