Pagina's

zaterdag 16 januari 2016

Bananencakejes



Een heerlijk receptje om die bruine bananen uit de fruitmand weer wat nieuw leven in te blazen. Zonder suiker !





Ingrediënten (6 cakejes) :

  • 2 rijpe bananen
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 eitjes
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 1 kop bloem


Bereidingswijze :
  1. Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht
  2. Plet de twee bananen
  3. Voeg de eieren en pindakaas toe en meng alles goed onder elkaar
  4. Zeef de bloem en voeg toe, samen met het bakpoeder
  5. Meng tot een mooi beslag
  6. Verdeel over cupcake-vormpjes en bak af in ongeveer 15 minuten
  7. Laat nog even afkoelen in de vorm
  8. Na 10 minuutjes kan je ze makkelijk ontwormen
Smakelijk 

TIP :
  • Prik met een vork in het cakeje, als er geen deeg meer aan blijft kleven zijn ze klaar en mogen ze uit de oven.
  • De tekstuur lijkt een beetje meer op brood dan op een echt cakeje, maar dat betekend dat ze helemaal gelukt zijn !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten