Pagina's

zaterdag 16 januari 2016

Lasagne met prei en gerookte zalm


Een feestelijke variant op de klassieke lasagne. Het is een heel dankbaar gerecht om te maken als je mensen te eten krijgt. Op voorhand klaar te maken en maar in de oven te schuiven wanneer iedereen gearriveerd is. Zeker het proberen waard !




Ingrediënten (6personen)

  • 600 gr pasta voor lasagne
  • 3 dikke stronken prei, in fijne reepjes gesneden
  • 1 grote rode ui, in ringen gesneden
  • 500 gr gerookte zalm
  • platte peterselie
  • 1 bundeltje lente-uitjes, in ringen gesneden
  • parmezaanse kaas, geraspt,
  • 1 bolletje mozzarella in plakjes
  • bechamelsaus

Bereidingswijze :
  1. Bereid alle groentjes voor (zie ingrediëntenlijst)
  2. Maak je bechamelsaus op basis van een roux
  3. Stoof de prei lichtjes aan, hij moet nog al dente zijn
  4. Bestrijk een grote ovenschotel met olijfolie en giet hierop een laagje bechamelsaus
  5. leg hierop een laag lasagne-vellen, daarna leg je volgende laagjes :
    1. een een laagje bechamelsaus
    2. een laagje zalm
    3. daarop enkele uitingen, lente-ui en gesnipperde peterselie
    4. een laag lasagne-vellen.
  6. Doe zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn
  7. Leg op de laatste laag bechamelsaus, plakjes buffermozzarella en reepjes prei en zalm in gekruiste ruitvorm.
  8. Bestrooi met parmezaanse kaas en bedruppel met olijfolie
  9. Bak in een voorverwarmen oven op 175°C gedurende ongeveer 30 minuten
=> voor de laagjes, zie voorbeeldfoto 


Smakelijk !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten