Pagina's

zondag 15 november 2015

Gezonde appelcake



Niets fijners op een zondag middag dan iets lekkers uit de oven te toveren en dit te delen met je vrienden. Omdat het liefje weer druk aan het trainen is heb ik er een gezonde versie van gemaakt met kokosvet en rietsuiker. Het proberen waard !





Ingredi├źnten :
  • 200 gr bloem`
  • 200 gr kokosvet
  • 200 gr rietsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • zout
  • 4 eieren
  • 1 grote appel

Bereidingswijze :
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Smelt het kokosvet in de microgolfoven gedurende 2 minuten op 600 watt
  3. Voeg de suiker toe en meng goed onder
  4. Voeg twee eieren, de vanillesuiker en een goede snuif zout toe
  5. Zeef de helft van de bloem en roer het onder het beslag
  6. Voeg de overige twee eieren en de overige (gezeefde) bloem toe en meng tot je een glad beslag krijgt.
  7. Snijd de appel in kleine blokjes en meng ook dit onder het beslag
  8. Vet de bakvorm goed in en bebloed
  9. Giet het deeg in de balvorm en zet in het midden van de oven
  10. Bak af op ongeveer 45 min of tot het beslag niet meer aan je vork plakt als je er in prikt
Smakelijk !!!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen