Pagina's

woensdag 27 februari 2013

Paprika-salsa !




Een heerlijk frisse salsa,
Letterlijk in een handomdraai klaar !





Ingredi├źnten :
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • een halve groene paprika
  • een halve (groene) pikante peper
  • verse koriander/platte peterselie
    • een half potje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Een beetje limoensoep of wat rietsuiker
    • zorgt voor een betere bewaring !

Bereidingswijze :

  1. Pel de rode ui en snij in 4 stukken.
  2. Snij de halve groene paprika in 4 stukken.
  3. Doe de rode ui en de look in de Quickchef en draai tot de rode ui fijn genoeg is.
  4. Voeg de groene paprika, het pepertje, de rietsuiker of het limoensap en de verse koriander/platte peterselie in de quickcheff en draai nogmaals tot alles goed fijn is.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en draai tot alles goed vermengd is.
  6. Klaar !
TIPS :

  • Het lekkerste vind ik de salsa met tortillachips. Ik neem steeds de gekruide versie. Mijn favoriet merk zijn de blauwe zakjes tortillachips in de Colruyt.
  • Liever een gezond alternatief? Lekker met toastjes of volkoren krisprolls.
  • Varieer met de hoeveelheid pikante peper tot je hem zelf optimaal vind. Ikzelf heb graag pikant dus durf er al eens een hele in te gooien. Maar verwijder zeker steeds de zaadjes !!

 PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen