Pagina's

donderdag 13 augustus 2015

Bladerdeeg met slagroom en aardbeien





Een heerlijk dessertje dat klaar is in een wip en ons laat genieten van heerlijk zomerfruit







Ingrediënten :

  • 1 vel kant- en klare bladerdeeg
  • 250 ml volle room
  • poedersuiker
  • een zakje vanille-suiker
  • aardbeien of framboosjes

Bereidingswijze :

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Steek met een koekjesvorm vormpjes uit de bladerdeeg.
  3. Leg de bladerdeegvormpjes op een bakpapier en bestrooi met poedersuiker.
  4. bak gedurende 12 à 13 minuten goudbruin en laat afkoelen
  5. Snijd de koekjes dwars in twee zodat je een onder- en een bovenkant krijgt.
  6. Klop de room met de vanillesuiker tot slagroom, ik doe dit met de speedchef van tupperware  maar je kan die ook met een klopper doen.
  7. Smeer een beetje slagroom op de onderste helft van de koekjes, beleg met aardbeien of frambozen en bedek met de andere helft van het koekje.
  8. Serveer onmiddellijk
Smakelijk !

TIPS :
  • Zorg dat de slagroom goed koud is voor je begint te kloppen.
  • De bladerdeeg moet volledig afgekoeld zijn voor je er de slagroom op smeert, anders kan deze smelten.
  • Neem niet al te grote vormpjes want de bladerdeeg wordt groter bij het afbakken.
  • Voor een lijn-vriendelijke variant kan je de suiker vervangen door zoetstof, doe dan wel een drupje vanille-aroma bij de slagroom. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen