Pagina's

zondag 7 oktober 2012

Pasta met Scampi en een pesto-roomsausje



Een eenvoudig recept met weinig werk, en toch een zeer smakelijk resultaat ! Meteen ook één van de favoriete recepten van het Liefje.




Ingrediënten (2p)
  • (volkoren) pasta
  • Pesto alla calabrese (zie foto)
    • Van Bertolli, gewoon in de colruyt te koop.
    • Gemaakt op basis van ricottakaas, rode paprika en chilli pepers, maar hij is absoluut niet pikant.
  • room
  • 14 à 16 scampi's
  • Gele paprika
  • kerstomaatjes
  • 1 sjalotje
  • Parmezaanse kaas
  • Rucola
  • cayennepeper
  • olijfolie
Bereidingswijze :
  1. Snijd de paprika, het sjalotje en de kerstomaatjes heel erg fijn.
  2. Kruid de scampis met een beetje cayennepeper.
  3. Verhit de olijfolie en bak de scampi's in een steelpannetje. Het kan geen kwaad als je aanbaksels krijgt op de bodem van je pan, dit komt automatisch los door het vrijkomend vocht als je de tomaatjes en paprika toevoegd 
  4. Voeg hierbij het sjalotje en laat stoven.
  5. Daarna voeg je de paprika toe, en nog een beetje later de tomaatjes.
  6. Als de groentjes gaar zijn voeg je een half potje pesto toe en zoveel room als je wil. De hoeveelheid room hangt af van hoe lopend of dik je de saus zelf graag hebt. Ik heb hem graag lekker lopend.
  7. Nog even het geheel verwarmen zodat ook de room warm is.
  8. Dresseren in een potje of diep bord, rucola en Parmezaanse (of gewone gemalen kaas) erbij en het is klaar !
Smakelijk !

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 

1 opmerking:

  1. Ik maak altijd pasta met rode pesto-roomsaus voor het liefje maar hij heeft het het liefst met spekjes en champignonnen er in.. ook heel lekker.
    grts.

    BeantwoordenVerwijderen