Pagina's

woensdag 24 oktober 2012

Verrassende gehaktballetjes


Zoals hun naam het al zegt, ze zijn heel verrassend van smaak. Helemaal anders dan de gehaktballetjes op grootmoeders wijze, al zijn deze overigens ook altijd zeer lekker ! Het liefje stak 1 van mijn gehaktballetjes in zijn mond en stamelde met zijn mond vol "Wauuw, de smaken blijven maar komen!" Katching, missie geslaagd !



Ingrediënten :

  • 500 gr magere filet Pur.
  • 3 krisprolls/Cracotten/beschuiten
    • Ik gebruikte hier volkoren krisprolls omdat dit gezonder is
  • 1 KL gehakte verse salie
  • 1 KL versnipperde platte peterselie of koriander
    • De koriander was uitgeput, dus het werd deze keer platte platte peterselie
  • 2 eiwitten
  • 1 EL sojasaus
  • een paar druppels tabasco
    • Bij mij bleef het niet bij een par druppels, ik hou van een pittige smaak :)
  • 1 groot blik tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 KL paprikapoeder
  • Blaadjes van enkele takjes tijm
  • olijfolie
  • Peper en zout
    • Ik verkies in dit gerecht zeezout ipv keukenzout.
  • 200 ml water

Bereidingswijze : 
  1. verkruimel de krisprolls.
  2. Meng het gehakt met de platte peterselie en salie, de krisprolls, sojasaus en tabasco. Kruid bij met peper en zout.
  3. Rol er balletjes van, deze moeten niet te groot zijn.
  4. Fruit de ui in een steelpannetje met een beetje olijfolie.
  5. Voeg de tomatenblokjes, het water, de tijm en de paprikapoeder toe.
  6. Laat dit inkoken tot je de dikte hebt die je verkiest.
  7. Bak ondertussen de balletjes op hoog vuur in een anti-kleefpan.
  8. Doe de saus appart in een potje en garneer je bord met wat extra takjes tijm.
  9. klaar !
Smakelijk !

TIPS :
  • Nood aan koolhydraten? Eet dit met een sneetje (volkoren) brood of wat wilde rijst.
  • De krispolls zijn het makkelijkst te verkruimelen in een vijzel, maar je kan ze ook in een (diepvries)zakje doen en kapot rollen/ slaan (laat je gaan!) met een deegroller.
  • Zijn de balletjes al bruin aan de buitenkant maar nog niet gaar aan de binnenkant? Zet er even een deksel op, door de stoom die ontstaat garen ze sneller, zonder dat ze al hun vocht verliezen en uitdrogen.

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 


1 opmerking: