Pagina's

woensdag 2 januari 2013

Gehakt Parmentier


Een klassiek gerecht, maar ik zou ik niet zijn om het met jullie te delen zonder dat ik er een persoonlijke twist in zou steken. Makkelijk als je niet veel meer in huis hebt (ik heb deze ingrediënten steeds op voorraad). De nieuwe favoriet van het liefje !



Ingrediënten (2p)

  •  250 g magere filet pur
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 5 loskokende aardappelen
  • melk
  • 1 ei
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • oregano
  • gemalen kaas
  • 4 eetlepels curryketchup

Bereidingswijze :
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Snipper de ui grof.
  3. Snipper de look fijn.
  4. Stoof samen aan in een beetje olijfolie.
  5. Voeg het gehakt bij de uien en bak rul.
  6. Kruid het gehaktmengsel met oregano, peper en zout.
  7. voeg hierbij de tomatenstukjes en de curryketchup
  8. laat alles even stoven op een zacht vuurtje.
  9. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree.
  10. maak de puree smeuiig met het ei, de olijfolie en melk.
  11. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat.
  12. Vul een vuurvaste schotel met een laag van het tomaten-gehaktmengsel en een laag aardappelpuree.
  13. Werk af met gemalen kaas.
  14. Zet nog 5 à 10 minuten in de oven onder de grill.
Smakelijk !


TIPS :
  • Maak het tomaten-gehaktmengsel klaar in een kookpot in plaats van in een pan. Dan kan je beter roeren zonder te morsen als de tomatenblokjes erbij zijn.
  • De olijfolie zorgt dat de puree extra smeuiig wordt en is gezonder dan boter.
  • Ook tijm is lekker in plaats van oregano.
  • Dit kan ook met gemengd gehakt, maar filet pur is een pak gezonder en minder vet.
  • Maak je de gehaktschotel op voorhand? Zet hem dan eerst 30 minuten op 180°C zodat alles weer goed warm wordt en daarna 5 à 10 minuten onder de grill.

 PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen