Pagina's

zondag 6 januari 2013

Pasta Alla Putanesca


Ik heb eerst de gezouten ansjovis moeten trotseren en ben daarna met een twijfelachtig gevoel aan dit gerecht begonnen, maar het was een enorm succes ! Heel erg lekker, snel klaar en voor mij voelt het een beetje aan als comfortfood :) Jammer dat het liefje geen fan is, maar je kan niet alles even graag eten hé ;)



Ingrediënten (2p) :

  • Volkoren Capelinni voor twee personen
  • 2 tomaten
  • Een half potje gezouten ansjovis
  • Een handvol olijven
  • Parmezaanse kaas
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 50 ml olijfolie
  • rucola
  • peper en zout

Bereidingswijze :
  1. Snipper de sjalot in dunne halve ringen.
  2. Hak de kappers en de olijven even grof.
  3. Snij de ansjovis is in stukjes.
  4. Snij de tomaten in blokjes.
  5. Kook de pasta in niet al te gezouten water (de ansjovis zorgt al voor de zoute toets) al dente en giet af.
  6. plet de look of haal hem even door de knoflookpers.
  7. Verhit de olijfolie op hoog vuur.
  8. Voeg de look, sjalotten, ansjovis, kappers, olijven en tomaat toe en laat ongeveer 5 minuten stoven op hoog vuur. Roer regelmatig om.
  9. Giet de pasta bij de andere ingrediënten in de kookpot.
  10. Meng alles goed en kruid stevig af met peper.
  11. Garneer met lekker veel rucola en Parmezaanse kaas.

TIPS :
  • Het gaat hier vooral om de verhouding. Zorg dat je van alle ingrediënten ongeveer evenveel hebt, dan zit je altijd goed. Voor hoeveel personen je ook kookt !
  • Meestal gebruik ik grof geraspte Parmezaanse kaas, maar in dit gerecht vind ik de fijnere vorm lekkerder.
  • Je kan de tomaten pellen, maar ik vind dat persoonlijk niet nodig.
  • Peper van de molen is hier 100 keer lekkerder dan gemalen peper !
  • Graag wat meer 'saus'? Gebruik dan wat kookvocht van de pasta. Ik doe dit altijd want heb niet graag droge pasta ;)

 PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen