Pagina's

dinsdag 17 april 2012

Mijn thee-verslaving

Zoals sommige mensen onder jullie wel al weten sta ik op dieet. Ik train 3x per week en volg een persoonlijk eetschema. Het is de bedoeling om in totaal 15 kg kwijt te spelen, en we zijn op de goede weg want ben er na 10 weken toch al 5 kwijt :)

Ik moet volgens mijn eetschema minstens 1 liter thee drinken. Het is de bedoeling dat die thee mijn lichaam zuivert dus het mag geen zwarte thee zijn, maar enkel onderstaande soorten :
 


  • rooibos
  • groene thee
  • oolongthee
  • witte thee
  • kamillethee

Het lijkt misschien eentonig om steeds dezelfde thee te drinken maar dat is het absoluut niet omdat er verschillende mengvormen bestaan. Ik heb rooibosthee met de smaken honing, mango, citrus, karamel,... Maar ook groene thee met munt, earl grey, jasmijn, citrus....


Gelukkig was ik al een theedrinker, ik dronk al heel veel thee, maar dat was vooral losse thee met fruit. Mijn favoriete losse thee is perentaart met kaneel en zwarte thee met stukjes honingraad in. Daar geniet ik nog steeds het meeste van !

Omdat ik vroeger enkel losse thee had, zat alles in mooie glazen potjes die ik gekocht had in de Ikea (mijn favoriete winkel !) Ik had wel meer dan 15 soorten, allemaal mooi uitgestald in mooie potjes op rekjes in de keuken. 

Maar de thee die ik nu drink is voornamelijk in buidelvorm verkrijgbaar... Nu werd ik na een tijdje toch al die losse kartonnen doosjes op die open rekjes beu en was ik op zoek naar een mooie thee-doos.
En vandaag heb ik die eindelijk gevonden !

Het is een mooie houten witte theedoos met handige vakjes. Ze is afgewerkt met een soort metalen stripje en op het glas aan de voorkant staat de afbeelding van een thee kan. Ze kostte nog geen 6 euro in de Action, dus dat was een koopje !

Vanaf nu zit dus al mijn thee netjes geordend in mijn spiksplinternieuwe theedoos, wat het veel aangenamer maakt om de thee te presenteren aan bezoek of zelf een smaakje uit te kiezen :)


PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert. Geen opmerkingen:

Een reactie posten