Pagina's

woensdag 18 april 2012

Vegetarische Tajine


Een heerlijk soort stoofpotje dat gezellig lang mag staan pruttelen, zodat je huis gevuld word met een heerlijke kruidige geur en dat je daarna met pot en al op tafel kan zetten. Wat wil je nog meer op deze toch nog koude en natte dagen...? Na het snijden enkel nog veel geduld nodig, verder moet je niks meer doen dus lekker makkelijk ;)



Note : Dit is ook mogelijk in een gewone kookpot met een deksel.


Ingrediënten (4p)
  • 1 grote ui
  • 4 wortelen
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s (rood en geel)
  • 1 chilipeper
  • 2 à 3 tomaten
  • champignonnetjes
  • 6 aardappelen
  • olijfolie
  • komijn
  • 1 mespunt harissa
  • 20 cl water
  • verse koriander

TIP : Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat wegheeft van sambal en chilisaus. Het is tegenwoordig ook in de gewone supermarkt verkrijgbaar en is te vinden bij de kruiden.

Voorbereiding

  1. Snijd alle groenten in grove stukken. De groentjes mogen niet te fijn gesneden zijn omdat ze anders te snel gaar worden en dus plat gekookt zullen worden.
  2. snijd het chillipepertje fijn
  3. Schil de aardappelen en snij ook in grove stukken, deze moeten niet voorgekookt worden.

Start !
  1. Beslis of je de tajine op een laag (!) vuur gaat gebruiken of in de oven. De tajine nooit rechtstreeks op een gasvuur gebruiken ! gebruik hiervoor een warmteverdeler.
  2. Doe een beetje olijfolie op de bodem
  3. Voeg alle alle groenten toe en laat even sudderen, roer af en toe om.
  4. Eenmaal alles een beetje is aangestoofd en de olijfolie mooi over de groentjes is verdeeld kan je beginnen kruiden. voeg de komijn en de harissa toe en indien gewenst een beetje peper en zout
  5. Voeg het water toe
  6. Nu enkel wachten (ongeveer 20min). Controleer af en toe de gaarheid van de groentjes.
  7. klaar ? Dien de schotel zo op op tafel. De gewoonte is dat iedereen met zijn bestek eten uit de tajine haalt, maar opscheppen op de bordjes zoals we het gewoon zijn kan ook altijd natuurlijk ;)

Smakelijk !


PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen