Pagina's

zondag 22 april 2012

gevulde paprika of courgette

Wederom een gemakkelijk gerechtje dat weinig werk vergt. Indien nodig kan je dit op voorhand maken en pas in de oven steken wanneer de maagjes beginnen te knorren of het bezoek arriveert ;)




Ingredi├źnten (2p)

  • 250 gr. gehakt
    • Ik heb magere filet pur gebruikt, dit is vele gezonder.
  • 3 paprika's (kleur naar keuze) of anderhalve courgette
  • paneermeel
  • peper & zout
  • 1 eitje
  • Italiaanse kruidenmix
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 sjalotje
  • gemalen kaas

Voorbereiding
  1. Snipper het sjalotje zeer fijn
  2. Snijd de kerstomaatjes in kwartjes
  3. Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte.

Start !
  1. Maak het gehakt op met de paneermeel en het eitje.
  2. Meng er het sjalotje en de kerstomaatjes onder.
  3. Kruid goed af met peper, zout en de Italiaanse kruidenmix.
  4. Hol de courgette uit / snijd de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes.
  5. Vul de groente op met het gehaktmengsel en leg deze in een vuurvaste ovenschaal.
  6. Strooi over de gevulde paprika/courgette gemalen kaas.
  7. Zet in het midden van de oven voor ongeveer 40min, anders is het binnenste van het gehakt nog rauw.
Smakelijk !



TIPS :

  •  gebruik filet pure ipv kalfs- / varkensgehakt om er een mager gerechtje van te maken maar doe dan wel pasata onder het gehakt zodat het gehakt niet droog wordt in de oven
  •  lekker met brood of (wilde) rijst


PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen