Pagina's

zaterdag 5 mei 2012

Vegetarische tajine met geitenkaas

Een heerlijke variatie op de traditionele Marokkaanse tajine :)



Ingredi├źnten (2p)
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 paprika's (geel en/of rood)
  • halve courgette
  • 2 wortels
  • een rolletje geitenkaas
  • verse basilicum
  • harissa
  • peper & zout
  • 4 aardappelen
  • honing
  • peper & zout
  • komijn
  • in deze versie zit ook pompoen, omdat ik hier nog een beetje van in de vriezer had zitten.

TIP : Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat wegheeft van sambal en chilisaus. Het is tegenwoordig ook in de gewone supermarkt verkrijgbaar en is te vinden bij de kruiden.




voorbereiding :
  1. Snijd alle groenten in grove stukken. De groentjes mogen niet te fijn gesneden zijn omdat ze anders te snel gaar worden en dus plat gekookt zullen worden.
  2. Schil de aardappelen en snij ook in grove stukken, deze moeten niet voorgekookt worden.
  3. snijdt de geitenkaas in vrij dikke schijfjes.

Start !
  1. Beslis of je de tajine op een laag (!) vuur gaat gebruiken of in de oven. De tajine nooit rechtstreeks op een gasvuur gebruiken ! gebruik hiervoor een warmteverdeler.
  2. Doe een beetje olijfolie op de bodem
  3. Voeg alle alle groenten toe en laat even sudderen, roer af en toe om.
  4. Eenmaal alles een beetje is aangestoofd en de olijfolie mooi over de groentjes is verdeeld kan je beginnen kruiden. voeg de komijn en de harissa toe en indien gewenst een beetje peper en zout
  5. Voeg water toe tot er een mooi bodempje in staat om te sudderen.
  6. Nu enkel wachten (ongeveer 20min). Controleer af en toe de gaarheid van de groentjes.
  7. Wanneer de groentjes bijna gaar zijn 'bak' je de geitenkaasjes op een hoog vuur in een anti-kleefpan.
  8. Schep tot slot de groentjes in een mooi diep bord, leg hierop de geitenkaasjes en doe op deze geitenkaasjes een beetje honing. Dit is een persoonlijke voorkeur, het kan zeker ook zonder honing. Nog een blaadje basilicum om het af te werken en klaar ;)

Smakelijk !


PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.


2 opmerkingen:

  1. Dag buurvrouw :).
    Proficiat mje site :).
    Vraagje, Dit wil echt is maken maar klust totaal geen geiten en fetakaas.
    Ideetje voor ne vervanger ?

    Grtjs Stephanie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan er ook gwn een stukje vlees bij klaarmaken? :)
      een kippefiletje ofzo..

      Verwijderen