Pagina's

donderdag 3 mei 2012

zuiders ovenschoteltje

 Heerlijk na een drukke of warme dag, en makkelijk klaar te maken voor veel personen.
Gemakkelijk om te variëren met groenten en kruiden zodat je er een gerechtje van kan maken dat het hele gezin lust !





Ingrediënten (2p)

  • passata
  • courgette
  • champignons
  • oregano
  • teentje look
  • gedroogde basilicum
  • verse basilicum
  • peper & zout
  • paprika
  • een beetje roomkaas
  • bolletje mozarella


 Bereidingswijze :
  1. Snijd de courgette in schijfjes en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
  2. Snijd de champignons in schijfjes en verdeel deze hierover.
  3. Snijd de paprika in ringen en leg deze bovenop de andere groentjes.
  4. Kruid het geheel naar eigen smaak met oregano, fijn gesneden/geperste look, gedroogde basilicum, peper & zout en pilli pilli
  5. Giet nu de passata over de groentjes tot de groentjes ongeveer half onderstaan.
  6. Leg hier en daar een toefje roomkaas. 
  7. Versnijd de mozarella in blokjes en verdeel over de schaal.
  8. Laat garen in het midden van de oven op ca. 180°C
  9. Doorprik de groentjes regelmatig tot ze beetgaar zijn en de mozarella mooi gesmolten is
  10. Uitscheppen en garneren met basilicum


Smakelijk !


TIPS :
  • Je kan variëren met de groentjes en zo de koelkast leegmaken
  • Best te serveren in een diep bord want de  passata en het sap van de groentjes vormen samen een saus. 
  • Lekker met stokbrood of ciabatta.

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen