Pagina's

vrijdag 18 mei 2012

Zeer simpele pasta-saus

Een hele eenvoudige pasta-saus die ik gemaakt heb met de paar ingrediënten die op het einde van de week nog in huis waren :)



Ingrediënten (2p)
  • pasata = gezeefde tomatesaus (hoeveelheid aanpassen naar gelang hoe lopend je de saus wilt)
  • 300 gr gehakt (in mijn geval filet pur)
  • 1 paprika
  • half bolletje mozzarella
  • 1 ui
  • paar blaadjes verse basilicum voor de afwerking
  • kruiding : peper, pilli pilli, basilicum, tijm en oregano
  • olijfolie
  • een half glas rode wijn

Bereidingswijze :
  1. Snijd de ajuin, de mozzarella en de paprika in fijne stukken
  2. Fruit de ajuin in een kookpot met een beetje olijfolie
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul
  4. Daarna mag de paprika er bij
  5. Laat even sudderen
  6. Voeg de wijn toe en laat op een middelmatig vuur staan tot de wijn bijna helemaal gereduceerd is.
  7. Voeg de gewenste hoeveelheid pasata toe
  8. Kruid met de peper, pilli pili, basilicum, tijm en oregano
  9. Laat lekker lang sudderen op een vrij laag vuurtje
  10. Bij het opdienen garneren met blokjes mozzarella en een bladje verse basilicum

Smakelijk !!


PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen