Pagina's

woensdag 18 juli 2012

Cheesy dipsaus met tortilla-chips

Een heerlijke warme en licht-pikante dipsaus voor bij de tortilla-chips, de alom gekende driehoekige mais-chips. Heerlijk voor de televisie !



Ingrediënten :
  • Oude kaas
  • Room
  • Peper en zout
  • een sjalotje
  • een pepertje in een kleur naar keuze
  • tortillachips naar keuze (natuur, of een smaakje van Doritos)
  • olijfolie

Bereidingswijze :
  1. Snipper het sjalotje en het pepertje zéér fijn.
  2. Stoof het sjalotje in een beetje olijfolie, ik doe dit steeds in een steelpannetje.
  3. Voeg hierbij de room en de kaas en laat smelten op laag vuur.
  4. Wanneer alle kaas gesmolten is in de room voeg je het pepertje toe.
  5. Kruid af naar smaak met peper en zout
  6. Zet op een rechaud en smullen maar !

TIPS :

  • Een geel pepertje is minder pikant dan een rood.
  • Zet de saus op een rechaud (een potje op een kaarsenhoudertje dat er voor zorgt dat het geheel warm blijft, dit bestaat ook in een grotere elektrische variant, de fondue) zodat de kaas gesmolten en de saus lekker warm blijft.
  • Geen fan van oude kaas? Probeer dan een variant met je favoriete kaas.
  • Ik vind de combinatie met Doritos Cool American het lekkerst, maar met de smaak natuur smaakt het me ook steeds !
  • Verwijder de zaden en zaadlijsten van het pepertje om het iets minder pikant te maken.
  • Zet een lepeltje in je potje met kaassaus en roer af en toe, zo vermijd je dat de bodem aanbrand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten