Pagina's

zondag 29 juli 2012

Tia van tomaat, aardappel en mozarella


Zeer lekker recept waarvan je zelf ontelbare variaties op kan bedenken ! Zomerversies, Winterversies,... En bovendien nog makkelijk en weinig werk ! Je kan ze ook op voorhand maken en pas vlak voor etenstijd in de oven steken.






Ingredi├źnten :
  • mozarella
  • aardappelen
  • tomaat
  • olijfolie
  • Italiaanse kruidenmix 
  • peper & zout
  • eventueel verse basilicum en pijnboompitjes
Bereidingswijze :
  1. Kook de aardappelen beetgaar, dit mag ongeschild zijn.
  2. Snijd de mozarella en tomaat in schijfjes
  3. Laat de aardappelen afkoelen en snijd ook in schijfjes
  4. Schik ze in laagjes in kleine ovenvaste potjes. Dit kan ook in een grote ovenschotel.
  5. Besprenkel met een beetje olijfolie
  6. Kruid af met peper en zout en de Italiaans kruidenmix
  7. Ik heb zelf wat pijnboompitjes toegevoegd voor wat extra beet ;)
  8. Zet ze in een voorverwarmde oven op 165°C en hou ze in het oog.
  9. Wanneer alles goed warm is en de kaas goed gesmolten is zijn ze klaar.
  10. Garneer eventueel met een blaadje basilicum .

Smakelijk !

TIPS :
  • probeer ook eens een meer winterse versie met aardappel, spekjes en raclettekaas of brie. Ook superlekker !
  • Lekker als voorgerechtje of als licht avondmaal. 

1 opmerking: