Pagina's

maandag 30 juli 2012

gevulde aardappeltjes




één van de favoriete gerechten van al mijn broers en zussen. Hier vragen ze steevast elke keer dat ze komen eten naar. En ook het liefje is fan !






Ingrediënten :
  • aardappelen
  • gemalen kaas
  • verse peterselie
  • paprika
  • tomaat
  • Italiaanse kruidenmix
  • spekjes
  • peper en zout

Bereidingswijze :
  1. Kook de aardappelen en laat ze afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de paprika en tomaat in hele kleine stukjes.
  3. Bak de spekjes krokant.
  4. Doe de tomaten, paprika en spekjes samen in een kom.
  5. Als de aardappelen niet meer warm zijn hol je ze uit.
  6. Hetgeen je uitgehold hebt mag je bij het groentenmengsel doen.
  7. Voeg bij dit mengsel gemalen kaas en kruid goed af met Italiaanse kruiden.
  8. Vul de aardappeltjes op met het mengsel en schik ze op een ovenplaat of in een ovenschaal.
  9. Zet ze in een voorverwarmde oven op 180°C.
  10. Wanneer de aardappeltjes goed warm zijn zet je nog even de gril op, zodat ze een beetje krokant kunnen worden aan de bovenkant.
  11. Versier met een blaadje verse peterselie en dien op.
Smakelijk !

TIPS :
  • Het uithollen van de aardappelen gaat het beste met een koffielepel
  • Bak de spekjes zonder vetstof, dit gaat perfect in een anti-kleefpan.
  • Wanneer je de aardappeltjes in een ovenschaal schikt heb je minder gemors in de oven.
  • voor een pittigere variant kan je ze vullen met gorgonzola.
  • Ook geitenkaas in de vulling verwerken kan zeer lekker zijn.
  • Geen fan van spekjes? Vervang ze door italiaanse ham of ga voor een vegetarische variant ! 

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen