Pagina's

dinsdag 4 september 2012

Mosseltjes !

Een ander receptje dan het vorige, want je kan natuurlijk niet steeds hetzelfde op dezelfde manier klaarmaken, dan zouden we alles maar snel beu gegeten raken. Het is wel weer met witte wijn en room, want dat vind ik echt wel het lekkerste. De groentjes zijn wel anders. Hier volgt de variant :



Ingrediënten :

  • 1 à 1.5 kg mosselen per persoon
  • een halve venkel
  • 3 grote wortels
  • een halve groene selder
  • 1 ui
  • een potje room
  • een beetje witte wijn
  • een beetje verse peterselie als garnituur

Bereidingswijze :


  1. Snijd alle groentjes in kleine stukjes.
  2. Spoel de mosselen om en om tot het water helder is, de mosselen met kapotte schelp moeten weg. Zet de mosselen in koud water, de mosselen die na een halfuurtje nog drijven moeten ook weg, deze zijn niet meer goed.
  3. Stoof alle groentjes samen aan in een beetje olijfolie, maar hou ze zeker knapperig ! Dat is lekkerder in combinatie met de zachte mosselen
  4. Wanneer de groentjes klaar zijn voeg je de mosselen, wijn en room toe en schud even op zodat de groentjes en de room op alle mosseltjes zit.
  5. Laat de mosselen stomen op hoog vuur met het deksel op de pot, anders houdt je de stoom niet in de pot.
  6. Schud de pot mosselen regelmatig op zodat de mosselen gelijkmatig gestoomd worden en open kunnen gaan.
  7. Wanneer alle mosselen open zijn haal je de pot van het vuur.
  8. Dien op in een diep bord en schep hierover een beetje van de room en de groentjes, garneer met wat verse peterselie.

 TIPS :
  • Lekker met brood of frietjes, maar brood is gezonder. Kies liefst voor grof brood ! Ik heb meergranenbroodjes gebruikt.
  • Toch frietjes? Bak ze in kokosvet, vele gezonder.
  • mosselen die tijdens het stomen niet open zijn gegaan niet proberen openen en opeten, gooi deze maar weg.
  • Voorzie zeker een kommetje water met wat citroen op tafel, dan kunnen de gasten hun handen proper maken en de mosselgeur van hun handen wassen.
  • voorzie tevens een grote kom om alle lege schelpen in te doen.
  • Geen voldoende grote kookpot voor handen? Verdeel dan alle ingrediënten gewoon over 2 kleinere potten, ook ik moest dit doen :) Zorg wel dat je goed afsluitende deksels hebt.


PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten