Pagina's

maandag 10 september 2012

Organisatie kruidenkastIedereen heeft zo zijn eigen manier van organiseren, en dat geldt al helemaal voor de keuken.  Ik ben zelf altijd heel nieuwsgierig naar de kruidenkast van anderen. Welke kruiden ze hebben,  of en hoe deze geordend zouden zijn, welke de meest gebruikte zouden zijn..


Dit is mijn manier van ordenen ! Het staat allemaal in een kastje vlak bij het vuur, zodat je alle kruiden binnen handbereik hebt tijdens het koken. In het begin stonden alle kruiden gewoon in de kast. Maar ik ben heel klein van gestalte dus zie enkel het voorste rijtje in de kast en bezit over een hele hoop kruiden. Hierdoor duurde het soms een eeuwigheid eer ik het juiste potje of zakje had gevonden.

En toen kwam ik DE oplossing tegen in de catalogus van Unigro. Het zijn stroken met knijpertjes aan en er zit dubbelzijdige kleefband bij. Ik heb ondervonden dat ze beter blijven kleven als je de knijpers van elkaar knipt en elk afzonderlijk naast elkaar plakt dan wanneer je de hele strook in 1 keer vastplakt. Nu heb ik een duidelijk overzicht van al mijn kruiden en is er eindelijk wat meer plaats voor de dingen die niet in de knijpers passen. Verder staan er oliën in, wokkruiden, grotere verpakkingen van kruiden, nootjes, soyasaus,... en een hele resem kruidenmixen van 'Oil & Vinegar'. Over deze kruidenmixen komt later nog een artikel.


Voor de standaard dingen als bloem, kristalsuiker, rietsuiker,... Heb ik voorraaddozen (zie bovenste schap) Daarop hangen etiketten waar op staat wat er in hoort te zitten. Dit zorgt voor een overzichtelijke kast zodat ik alles makkelijk terugvind en alles proper blijft. Hiernaast zie je vershoudknijpers. Deze komen van Ikea en ik ben er helemaal gek op ! Handig om de chips en koekjes knapperig te houden, verpakkingen van zout en suiker, wokolie enzovoort zeer goed af te sluiten... Ik gebruik ze ook om verpakkingen in de diepvriezer af te sluiten. Denk aan sojascheuten, scampi's, frietjes,...

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.


8 opmerkingen:

 1. leuk systeem! ik heb enkel mijn bedenkingen bij de duur van het systeem, sommige dingen om zo te plakken, gaan jammer genoeg niet altijd lang mee :(
  die klemmen van Ikea daar ben ik ook gek op! ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk systeem voor kruiden, ik kan het alleen niet vinden (er zijn meerdere Unigro's) Heb je misschien de site?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is normaal in elke unigro te verkrijgen. Ikzelf heb het systeem in de unigro te sint-niklaas gekocht, groetjes, Yentl

   Verwijderen
 3. Waar moet ik precies kijken op de site van unigro? Echt een geweldig idee dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry al gevonden was weer te snel haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het niet meteen op de website, hoe hebben jullie het gevonden? Door waar precies te zoeken?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zou iemand de naam van deze 'houdertjes' kunnen meegeven? :) Vind het ook niet echt op de unigro-site... Bedankt alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. http://www.unigro.be/nl/elektro-en-huishouden/koken-en-tafelen/keukenhulpjes/set-van-3-kruidenrekjes/444267

  BeantwoordenVerwijderen