Pagina's

vrijdag 28 september 2012

Pastasaus met Boursin Cuisine en Italiaanse ham


Een eenvoudig gerechtje dat weinig extra kruiding vraagt. De boursin heeft al een lekker kruidige smaak. Gebruik af en toe eens een andere variant van Boursin, dan blijft het resultaat verrassend :) Oh ja, en het is supersnel klaar !



Ingrediënten :

  • Boursin cuisine(ik heb de groene variant hierbij gebruikt)
  • (kers)tomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes look
  • Italiaanse ham
  • witte wijn
  • olijfolie
Bereidingswijze :
  1. Snipper het sjalotje fijn, snij de tomaatjes in kwartjes of kleine blokjes en snijd of scheur de Italiaanse ham in stukjes.
  2. Stoof het sjalotje in een beetje olijfolie.
  3. Voeg de stukjes Italiaanse ham toe.
  4. Daarna mogen de tomaatjes erbij.
  5. Laat even stoven
  6. Blus met de witte wijn.
  7. Wanneer de wijn bijna helemaal verdampt (gereduceerd) is voeg je de boursin Cuisine toe en roer je alles om.
  8. De saus is klaar !
Smakelijk !

TIPS :

  • Volkoren pasta is gezonder dan witte pasta.
  • Voeg geen zout toe, Italiaanse ham is al heel zout op zichzelf.
  • Een beetje tijm in deze saus kan heel lekker zijn.

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.

3 opmerkingen: