Warm weer vraagt om verfrissende cocktails, en dat moet niet niet altijd een klassieker zijn. Daarom voor jullie mijn favoriet : Mojito Razz !
Ingrediënten (2p) :
- Enkele blaadjes munt
- 1 limoen
- Enkele blauwe bessen
- rietsuiker
- Bacardi Razz
- Bruiswater
Bereidingswijze :
- Verdeel de munt over twee glazen en overstrooi met een beetje rietsuiker
- Kneus de munt.
- Knijp in elk glas een halve limoen uit en voeg daarna ook de limoen zelf toe.
- Vul de glazen helemaal met ijs.
- Vul daarna de glazen tot 1/3e met Bacardi Razz en vul aan met spuitwater
- Garneer met een blaadje munt en enkele blauwe bessen
Geniet !
TIPS :
- De rietsuiker op de muntblaadjes helpt de munt makkelijker te kneuzen.
- Ik kneus de munt met een houten stamper.
- Crushed ice toont mooier maar smelt ook rapper, daarom gebruik ik bij zeer warm weer gewone ijsblokjes
- Ook garneren met framboosjes geeft een mooi resultaat natuurlijk !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten