Een heerlijk receptje om die bruine bananen uit de fruitmand weer wat nieuw leven in te blazen. Zonder suiker !
Ingrediënten (6 cakejes) :
- 2 rijpe bananen
- 4 eetlepels pindakaas
- 2 eitjes
- 1/2 eetlepel bakpoeder
- 1 kop bloem
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht
- Plet de twee bananen
- Voeg de eieren en pindakaas toe en meng alles goed onder elkaar
- Zeef de bloem en voeg toe, samen met het bakpoeder
- Meng tot een mooi beslag
- Verdeel over cupcake-vormpjes en bak af in ongeveer 15 minuten
- Laat nog even afkoelen in de vorm
- Na 10 minuutjes kan je ze makkelijk ontwormen
TIP :
- Prik met een vork in het cakeje, als er geen deeg meer aan blijft kleven zijn ze klaar en mogen ze uit de oven.
- De tekstuur lijkt een beetje meer op brood dan op een echt cakeje, maar dat betekend dat ze helemaal gelukt zijn !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten