Een heerlijk pasta-gerecht dat zelfs het liefje kon bekoren ! Als je denkt dat je saus gaat missen kan ik je geruststellen. Ik ben een échte sausmadam ! Ik eet soms zelfs pasta-saus zonder pasta omdat ik ZO zot ben van saus maar mijn koolhydraten probeer te beperken. En ik miste hier absoluut geen saus.
Ingrediënten (4p) :
- 400 gr (liefst volkoren) spirelli
- 1 selder
- 1 sjalot
- 250 gr kerstomaatjes
- 200 ml witte wijn
- handvol verse basilicum
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
- een bouillonblokje voor rijst/pasta
- 1 teentje look
Bereidingswijze :
- spoel alle groenten en snij het sjalotje fijn en de selder in kleine blokjes.
- Snij 2/3e van de kerstomaatjes in twee, en laat 1/3e heel.
- Stoof de sjalot samen met de selder in een beetje olijfolie.
- Voeg het gehakt toe als de selder nog net niet gaar is.
- bak het gehakt rul.
- Blus met de witte wijn en laat het grootste deel verdampen.
- Voeg de tomaatjes en de look toe en bak nog 5 minuten.
- Kruid af met peper en zout.
- Kook de spirelli zoals op de gebruiksaanwijzing staat.
- Meng de pasta door de saus en laat alles nog even doorwarmen.
- Schep uit, bestrooi met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
- Klaar !
Smakelijk !
TIPS :
- Ik heb het deze keer met witte selder gemaakt omdat ik die nog in huis had, maar vermoed dat het lekkerder is met groene selder...
- Graag iets meer saus? Gebruik dan een beetje van je kookvocht van je pasta of voeg een scheutje room toe.
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten