Ik heb eerst de gezouten ansjovis moeten trotseren en ben daarna met een twijfelachtig gevoel aan dit gerecht begonnen, maar het was een enorm succes ! Heel erg lekker, snel klaar en voor mij voelt het een beetje aan als comfortfood :) Jammer dat het liefje geen fan is, maar je kan niet alles even graag eten hé ;)
Ingrediënten (2p) :
- Volkoren Capelinni voor twee personen
- 2 tomaten
- Een half potje gezouten ansjovis
- Een handvol olijven
- Parmezaanse kaas
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels kappertjes
- 50 ml olijfolie
- rucola
- peper en zout
Bereidingswijze :
- Snipper de sjalot in dunne halve ringen.
- Hak de kappers en de olijven even grof.
- Snij de ansjovis is in stukjes.
- Snij de tomaten in blokjes.
- Kook de pasta in niet al te gezouten water (de ansjovis zorgt al voor de zoute toets) al dente en giet af.
- plet de look of haal hem even door de knoflookpers.
- Verhit de olijfolie op hoog vuur.
- Voeg de look, sjalotten, ansjovis, kappers, olijven en tomaat toe en laat ongeveer 5 minuten stoven op hoog vuur. Roer regelmatig om.
- Giet de pasta bij de andere ingrediënten in de kookpot.
- Meng alles goed en kruid stevig af met peper.
- Garneer met lekker veel rucola en Parmezaanse kaas.
TIPS :
- Het gaat hier vooral om de verhouding. Zorg dat je van alle ingrediënten ongeveer evenveel hebt, dan zit je altijd goed. Voor hoeveel personen je ook kookt !
- Meestal gebruik ik grof geraspte Parmezaanse kaas, maar in dit gerecht vind ik de fijnere vorm lekkerder.
- Je kan de tomaten pellen, maar ik vind dat persoonlijk niet nodig.
- Peper van de molen is hier 100 keer lekkerder dan gemalen peper !
- Graag wat meer 'saus'? Gebruik dan wat kookvocht van de pasta. Ik doe dit altijd want heb niet graag droge pasta ;)
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten