Eindelijk, het langverwachte recept van mijn heerlijke Vol Au Vent, klaar om gedeeld te worden met jullie ! Vol Au Vent vergt normaal zeer veel tijd en werk, maar jullie kennen me al langer, voor alles vind ik een oplossing. Dus bij deze een snelle, makkelijke en lekkere Vol Au Vent !!
Ingrediënten (4p)
- 200 gr gemengd gehakt
- 1 kippefilet
- een half bakje champignons
- 100 ml melk
- 50 ml room
- 3 afgestreken eetlepels bloem
- Kippenkruiden
Bereidingswijze :
- Rol van het gehakt kleine balletjes, het gehakt moet niet opgemaakt worden.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
- Snij de champignons in schijfjes.
- Doe alles samen in de microplus schenkkan of ronde pot.
- Overstrooi met kippenkruiden.
- Zet de microplus in de microglfoven gedurende 9minuten op maximaal 750Watt.
- Meng ondertussen de room, melk en bloem tot alle klontertjes zijn opgelost (dit gaat zeer gemakkelijk in de shaker van tupperware)
- Voeg het mengsel toe aan de kan wanneer de 9minuten verstreken zijn.
- Goed mengen
- Nog 2 minuutjes op maximaal 750Watt
- Klaar !
Smakelijk !
TIPS :
- Ik knip de kip steeds, dat gaat veel gemakkelijker en sneller dan versnijden.
- Gebruik gerust genoeg kippenkruiden, het zal de enige kruiden in het gerecht dus het mag vrij royaal gebruikt worden.
- Graag wat dikkere saus? Zet hem de laatste keer dan 3 minuutjes in de microgolfoven ipv 2 minuten.
- Wanneer je magere melk en lightroom gebruikt heb je een gerechtje dat goed is voor de lijn, er zit immers ook al geen vetstof in ;)
- Je kan de melk ook vervangen door 100 ml bouillon, maar dat vind ik persoonlijk iets minder lekker.
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
Lekker, ga dat vanavond nog eens maken! Heb er nu al zin in ...
BeantwoordenVerwijderen