Een klassieker die al enkele jaren meegaat en waar nog steeds naar gevraagd wordt. Zeker eens proberen dus !
Ingrediënten :
- 1 rijpe avocado
- 1 sjalotje
- 2 EL olijfolie
- 1 teentje look
- 1/2e dl witte wijn
- 4 EL room
- peper en zout van de molen
Bereidingswijze :
- Snipper het sjalotje en de look zeer fijn (in de turbomax)
- Verhit de olijfolie in een steelpannetje en stoof hierin de look en het sjalotje.
- Blus af met de wijn en laat het vocht inkoken tot het bijna helemaal verdampt (gereduceerd) is.
- Voeg hierbij de room en haal de pan van het vuur.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Lepel de avocado uit en snij het vruchtvlees in stukken.
- Voeg het vruchtvlees toe aan de saus en pureer het geheel met een staafmixer of in de Turbomax tot een gladde zalf
- Doe de avocadozalf in een schaaltje en serveer met tortilla-chips of kerstomaatjes.
- Klaar !
TIPS :
- Gebruik een droge wijn
- Maak dit niet te lang op voorhand, de avocadodip kleurt bruin, net zoals een appel.
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten