Warm weer roept gewoon om een verfrissende cocktail.
Een tikkeltje speciaal en verrassend lekker !
Ingrediënten :
- Limoncello
- Prosecco
- Verse blaadjes basilicum
Bereidingswijze :
- Doe in elk champagneglas een bodempje Limoncello
- Vul verder aan met een goede Prosecco
- Garneer elk glas met enkele blaadjes verse basilicum
Ik kreeg een heerlijk frisse Prosecco aangeboden door Delhaize. Deze past perfect bij het zoete van de Limcello en het frisse van de basilicum. Het gaat om de Prosecco Anna Perenna. Deze Prosecco heeft zijn oorsprong in Verona. Hij heeft een rijke neus met fruitige aroma's van groene appelen en acaciabloemen met een subtiele toets van noten. Hij is dus heerlijk als aperitief, maar past ook zeer goed vis. Prijs : 7.49 euro.
TIPS :
- Giet de Prosecco zeer zacht in het glas, zodat je een subtiel kleurverschil krijgt in het glas. Extra lekker om op het einde nog wat pure Limoncello te vinden in je glas ;)
- Bewaar de Limoncello in de vriezer, deze zal niet bevriezen door het hoge alcoholpercentage en zorgt ervoor dat je aperitief extra fris is.
- De basilicum zeker mee opdrinken, deze geeft een heerlijk frisse toets aan je drank !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten