Een heerlijke Hummus, lekker als zomers middagmaal, snack of exotisch aperitief. Zeker het proberen waard !
- 1potje kikkererwten, uitgelekt
- 5 eetlepels vocht van de kikkererwten
- 1 tot 2 tenen geroosterde look
- 2 eetlepels tahini
- Dit is een pasta van geroosterde sesamzaad, verkrijgbaar in de meeste Turkse Kruidenierswinkels
- 4 eetlepels citroen- of limoensap
- 1 theelepel gemalen komijn
- 3 eetlepels olijfolie
- een snuifje cayennepeper
- vers gemalen zeezout
- Platte peterselie
- paprikapoeder
- Doe de kikkererwten, het vocht, de look, de tahini, het citroensap, de gemalen komijn, de olijfolie en de cayennepeper in de turbomax of blender en maal fijn tot een mooie gladde massa.
- Kruid af met zeezout en een beetje extra citroensap naar smaak
- Serveer met een klein scheutje olijfolie, paprikapoeder en verse platte peterselie.
- Klaar !
Smakelijk !
TIPS :
- Probeer eens met andere kruiden voor de afwisseling.
- Heerlijk met getoast pittabrood of crackers.
- Ook met de kruidenmengeling Ras El Hanout krijg je een zeer lekkere hummus !
- Geroosterde look bekom je door je teentjes look met de schil er nog aan in een hete anti-kleefpan te doen en te wachten tot de schil bruin wordt.
- Super leuk om cadeau te doen !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten