Heerlijke taartjes met speculaas en appeltjes. Makkelijk en zo klaar :) Hier zijn het kleine taartjes, maar als je echt wil smullen maak je toch gewoon een grote?
- 1 kant-en-klare bladerdeeg
- 150 gr speculaas
- 200 ml room
- 1 appel
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel donkere kandijsuiker
Bereidingswijze :
- Snij uit de bladerdeeg kleine rondjes met de tartelette-snijder en leg ze in de multiflex bakvorm. Deze hoeven niet eerst ingevet te worden.
- Breek de speculaas in grove stukken en doe hem in de turbomax, maal hem zo fijn als je zelf graag hebt.
- Voeg room toe bij de speculaaskruimels en trek nog enkele keren zodat je een mooie smeuige massa krijgt.
- Vul de bladerdeeg-vormpjes op met het speculaasmengsel. Dit gaat het makkelijkst met twee koffielepels.
- Schil een appel, ontdoe van het klokhuis en snij er dwars kleine partjes van. Plaats deze mooi op je taartjes.
- Meng de eierdooier met de basterdsuiker en strijk de taartjes hiermee in. Dat gaat het makkelijkst met een siliconen borsteltje.
- Bak in 15 à 20 min af in een voorverwarmde oven op 180°C
Klaar !
TIPS :
- de multiflex bakvormen dienen nooit ingevet te worden
- Zet de multiflex vorm altijd op een koude bakplaat !! De bakplaat mag dus niet in de oven blijven zitten bij het voorverwarmen van de oven.
- Geen turbomax? Doe de speculaas in een diepvrieszakje en klop hem fijn met een deegrol. Doe de kruimels daarna in een mengkom en voeg dan de room toe, roer goed om en klaar ;)
- prik nooit met scherpe voorwerpen in de multiflex-vormen.
- Gebruik echte Lotus-speculaas of die van de Aldi. Andere speculazen durven niet genoeg door te smaken in je taartjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten