Heerlijk op een luie zondagnamiddag bij de koffie en snel en simpel om te maken.
Ingrediënten :
- 200 gr maïzena
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 200 gr rietsuiker
- 100 gr hoeve-boter
- 2 eieren
- 1 zakje vanille-suiker
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter in de micro-cook schenkkan in 2min op 400 Watt.
- Voeg de suiker en de vanille-suiker toe en roer zeer goed door elkaar tot het licht schuimig wordt.
- Voeg 1 ei toe, goed roeren.
- Voeg het tweede ei toe, goed roeren.
- Voeg in beetjes de maïzena en de bloem toe en meng steeds goed onder.
- Het deeg moet goed stevig zijn.
- Rol bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Druk de bolletjes plat met een vork.
- Schuif de koekjes in de oven en bak tot ze licht verkleuren aan de zijkant.
- Laat afkoelen op een rooster
Smakelijk !
TIPS :
- Ik heb hele leuke koekjes-stempels gekocht in de Casa en druk daarmee de bolletjes plat ipv met een vork. Extra leuk resultaat ! deze stempels kosten ongeveer 6 euro.
- Wanneer het deeg te vast wordt om te mengen leg je het gewoon op een bebloemd werkoppervlak en kneed het met de handen verder door.
- Met gezouten hoeve-boter is het extra lekker. Indien je gewone hoeve-boter gebruikt kan je nog altijd een mespuntje zout toevoegen natuurlijk ;)
- Bewaar ze in een goede luchtdichte doos of koekjestrommel.
MMM, deze lijken me heeerlijk!
BeantwoordenVerwijderenWil je ook eens kijken op mijn blog en vertellen wat je er van vind?
Ik begin namelijk pas net!
www.emmatimmerman.blogspot.nl
Groetjes,
Emma