De kalkoen is een hele magere vleessoort waar je tot 200gram per persoon van mag eten. De zoete aardappel is een vele gezondere variant van de gewone aardappel, die dit gerecht ook nog eens net dat tikkeltje extra geeft !
Ingrediënten(2p)
- 1 wortel
- 1 courgette
- 1 grote zoete aardappel
- 400gr kalkoenfilet
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 teentje look
- anderhalf blokje groentebouillon
- kokosvet of olijfolie
- ik gebruikte kokosvet omdat dit nog gezonder is dan olijfolie
Bereidingswijze :
- Snijd de kalkoen in blokjes
- Snijd alle groentjes in blokjes, dit mag vrij grof zijn.
- Snijd de look zeer fijn
- Stoof in een beetje kokosvet volgens volgende volgorde :
- ui
- kalkoen
- wortel en zoete aardappel
- look en paprika
- courgette
- groentebouillon
- Voeg daarna een weinig water toe, zodat alles een beetje kan pruttelen
- Genoeg proeven en als alles beetgaar is, is het klaar !
Smakelijk !
TIPS :
- Hier passen ook zeker nog andere groentjes, probeer dus gerust zelf nog andere dingen uit.
- Probeer eens een ander smaakje van bouillon voor een ander resultaat.
- Voeg in plaats van dat beetje water een beetje witte wijn toe voor een extra smakelijke toets.
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten