Een Pikante roomsaus met scampi's, echt een zomerse topper die hier graag gegeten worden! Het liefje zegt "één van je lekkerste gerechten"
Ingrediënten (2p)
- 14 scampi's
- Room
- Rood pepertje
- Anderhalve Gele en/of rode paprika
- Curryketchup
- 1 klein potje Geconcentreerde tomatenpuree
- Olijfolie
- Cayennepeper
- Peper en zout
- 1 sjalotje
- 1 groot lookteentje
- 1 glas witte wijn
Materiaal :
- Snijplank
- Scherp mes
- Eetlepel
- Sauteerpan/braadpan
Bereidingswijze :
- Snijd alle groentjes zéér fijn, en de look nog fijner.
- Kruid de scampi's met peper, zout en een beetje cayennepeper.
- Bak de scampi's in hete olijfolie.
- Wanneer de scampi's bijna niet meer doorzichtig van kleur zijn voeg je het sjalotje toe.
- Fruit het sjalotje tot het glazig is en voeg de look toe.
- Voeg de paprika toe.
- Wanneer de paprika bijna gaar is blus je het geheel met de witte wijn.
- Laat even sudderen tot de meeste wijn gereduceerd is.
- Voeg de tomatenpuree en 2 EL curryketchup toe, daarna de room en de pepertjes.
- Kruid nog verder naar smaak met peper, zout en cayennepeper.
- Laat nog even sudderen op laag vuur (niet laten koken want er zit room in!)
- Opdienen met een blaadje verse basilicum
- Klaar !
Smakelijk !
- Lekker met een stukje brood of met (volkoren) pasta.
- Ook een beetje currykruiden misstaan niet in dit gerecht.
- draag latex handschoenen bij het snijden van het pepertje of was nadien zéér goed de handen om irritatie te vermijden (bv door in de ogen te wrijven).
- Een beetje Parmezaanse kaas mag zeker niet ontbreken ! Ik koop deze altijd in blokvorm en rasp ongeveer de helft. Het geraspte deel doe ik dan in een mooi goed-afsluitend potje en bewaar het in de koelkast. Zo heb ik altijd vers geraspte Parmezaanse kaas bij de hand :)
PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten