Pagina's

woensdag 5 september 2012

Penne met een roomsausje van Italiaanse ham en kerstomaatjes


één van mijn favoriete recepten ! Het is weinig werk, snel klaar en overheerlijk. Dit is voor mij echt comfortfood ! Ik maak dit vaak klaar voor mezelf, als het liefje met de late shift staat en ik helemaal alleen moet eten. Ideaal in een kommetje voor de TV.




Ingrediënten (1p)

  • Een half potje room
  • een handvol (volkoren) penne
  • 2 teentjes look
  • 7 kerstomaatjes
  • een paar plakjes Italiaanse ham
  • een klein sjalotje
  • Parmezaanse kaas
  • een scheutje witte wijn.
  • peper, zout en  cayennepeper

Bereidingswijze :
  1. Kook de penne beetgaar in gezouten water.
  2. Snipper de look en het sjalotje zeer fijn.
  3. Snijd de tomaatjes in kwartjes.
  4. Scheur de ham in fijne stukjes.
  5. Stoof de sjalot in een steelpannetje met een beetje olijfolie.
  6. Voeg de Italiaanse ham toe.
  7. Blus met een beetje witte wijn.
  8. Wanneer de wijn bijna helemaal verdampt is mogen de tomaatjes en de look toegevoegd worden.
  9. Laat lekker sudderen tot de tomaatjes bijna een sausje vormen.
  10. Voeg de room toe.
  11. Kruid af met peper, zout en een beetje cayennepeper.
  12. Wanneer de saus goed warm is voeg je de penne toe en laat je dit heel even samen sudderen, roer ondertussen goed om. Zo zal de saus lekker rond en in de penne geraken.
  13. In een kommetje doen, beetje Parmezaanse kaas op en klaar !

Smakelijk !

PS : Je kan een reactie achterlaten op dit artikel door hier onderaan op reacties te klikken. Registreren is niet nodig wanneer je de optie Naam/URL selecteert en hier gewoon je naam invult. klik daarna op 'publiceer' om het te plaatsen.
   

1 opmerking: