Een heerlijk dessertje dat klaar is in een wip en ons laat genieten van heerlijk zomerfruit
Ingrediënten :
- 1 vel kant- en klare bladerdeeg
- 250 ml volle room
- poedersuiker
- een zakje vanille-suiker
- aardbeien of framboosjes
Bereidingswijze :
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Steek met een koekjesvorm vormpjes uit de bladerdeeg.
- Leg de bladerdeegvormpjes op een bakpapier en bestrooi met poedersuiker.
- bak gedurende 12 à 13 minuten goudbruin en laat afkoelen
- Snijd de koekjes dwars in twee zodat je een onder- en een bovenkant krijgt.
- Klop de room met de vanillesuiker tot slagroom, ik doe dit met de speedchef van tupperware maar je kan die ook met een klopper doen.
- Smeer een beetje slagroom op de onderste helft van de koekjes, beleg met aardbeien of frambozen en bedek met de andere helft van het koekje.
- Serveer onmiddellijk
Smakelijk !
TIPS :
- Zorg dat de slagroom goed koud is voor je begint te kloppen.
- De bladerdeeg moet volledig afgekoeld zijn voor je er de slagroom op smeert, anders kan deze smelten.
- Neem niet al te grote vormpjes want de bladerdeeg wordt groter bij het afbakken.
- Voor een lijn-vriendelijke variant kan je de suiker vervangen door zoetstof, doe dan wel een drupje vanille-aroma bij de slagroom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten